Passa al contingut principal

Resum de la conferència "La Música de Nadal al Barroc"

Avui us oferim el resum de la conferència que vau poder gaudir el dia 14 de desembre de 2019 "La música de Nadal al Barroc", que ens va oferir el divulgador musical Pere Andreu Jariod.

En aquesta ocasió us fem la ressenya en forma del recull de tuits que es van fer durant la xerrada, des del perfil a Twitter de l'Aula @AulaEUBadalona, que inclouen imatges del moment.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'Aula a l'Auditori. Ono dirigeix la 5a. Txaikovski

El dissabte 30 de novembre, a l’Auditori, un bon grup “d’aulalians” , assistírem a un molt bon concert de la OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Va dirigir el mestre Kazushi Ono i comptà amb la participació de la violinista russa Alina Ibragimova.Inicià el concert una obra del japonès Toru Takemitsu titulada Un estol d’ocells descendeix sobre un jardí pentagonal, on l’autor mescla l’estètica occidental i la tradició oriental.

Va seguir Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 15 composta l’any 1939 per Benjamin Britten, que va estrenar l’obra a Nova York amb el violinista català (de La Canonja) Antoni Brossa, amic de l’autor anglès, a qui va acompanyar en la seva visita a Barcelona l’any 1936. Dissabte, va ser la magnífica violinista Ibragimova qui va transmetre tot el sentiment i l’energia que té l’obra, amb un intens diàleg amb l’orquestra. El "bravos" finals va ser ben merescuts.

La segona part la va omplir la Simfonia número 5 em mi menor…

Resum de la conferència "L'arròs, beneficis d'una planta mil·lenària"

La conferència del Doctor en Farmàcia Joan Simon Pallisé, que el 10 de Desembre vam escoltar a l’Aula, ha estat un detallat estudi de l’arròs, fet per una personalitat avalada no només  pels màsters Acadèmics, sinó per la seva passió per la botànica. 

És evident la importància de l’arròs  en ser el segon cereal amb més demanda en el món i demostrats científicament els seus beneficis entre els que podem citar la riquesa de midó, fibra i proteïnes, i com a exemple pràctic la llarga vida del japonesos, el país amb més consum d’arròs per càpita.


En ser transgèniques algunes variants, ha permès donar-li utilitats medicinals com a suport per a la cura de la Sida. Interessant.