Passa al contingut principal

Coneix l'Aula

L'AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA PER A LA GENT GRAN DE BADALONA va néixer fa ara 31 anys amb l'objectiu de difondre la cultura entre la gent gran, dins l'àmbit universitari.
És oberta a totes les persones adultes interessades a ampliar els seus coneixements culturals en totes les branques del saber.
Amb el lema “posem vida als anys, no tan sols anys a la vida”, l'Aula organitza i porta a terme una sèrie d'activitats de forma continuada, dedicades als seus alumnes/socis i a totes les persones que vulguin ser-ne.
Classes/conferències setmanals els dimarts a la tarda, cursets monogràfics, visites i viatges culturals, etc. Tot plegat teixeix una trama cultural i de companyonia entre els socis que gaudeixen tot ampliant cultura i actualitzant els seus coneixements.
L'Aula de Badalona està tutelada per la Universitat Pompeu Fabra, que vetlla per la qualitat i el nivell cultural del que s'imparteix, al mateix temps que ens posa en contacte amb professorat adient en diverses matèries. A més l'Aula està adherida a AFOPA (Agrupació de Formació Permanent i de les Aules per a la Gent Gran de Catalunya).
L'Aula està oberta a tothom, i per pertànyer-hi com a soci, només cal omplir la butlleta de sol·licitud, amb els requisits que s'hi detallen i satisfer l'oportuna quota establerta per l'Assemblea de Socis.
L'oficina de l'Aula es posa al servei de tots els socis i persones interessades a rebre una informació personalitzada. Resta oberta els dies lectius dilluns de 17 a 19 hores , dimarts, dimecres i dijous de 10 a 12 hores , al carrer Arnús, 66 2on. B. Telèfon 93 464 73 02. També aquesta mateixa WEB ha de permetre un contacte i una informació constant i dinàmica amb tothom qui hi estigui interessat.
Més informació a la pàgina web de l'Aula.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de la conferència "La Música de Nadal al Barroc"

Avui us oferim el resum de la conferència que vau poder gaudir el dia 14 de desembre de 2019 "La música de Nadal al Barroc", que ens va oferir el divulgador musical Pere Andreu Jariod.

En aquesta ocasió us fem la ressenya en forma del recull de tuits que es van fer durant la xerrada, des del perfil a Twitter de l'Aula @AulaEUBadalona, que inclouen imatges del moment.


L'Aula a l'Auditori. Ono dirigeix la 5a. Txaikovski

El dissabte 30 de novembre, a l’Auditori, un bon grup “d’aulalians” , assistírem a un molt bon concert de la OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Va dirigir el mestre Kazushi Ono i comptà amb la participació de la violinista russa Alina Ibragimova.Inicià el concert una obra del japonès Toru Takemitsu titulada Un estol d’ocells descendeix sobre un jardí pentagonal, on l’autor mescla l’estètica occidental i la tradició oriental.

Va seguir Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 15 composta l’any 1939 per Benjamin Britten, que va estrenar l’obra a Nova York amb el violinista català (de La Canonja) Antoni Brossa, amic de l’autor anglès, a qui va acompanyar en la seva visita a Barcelona l’any 1936. Dissabte, va ser la magnífica violinista Ibragimova qui va transmetre tot el sentiment i l’energia que té l’obra, amb un intens diàleg amb l’orquestra. El "bravos" finals va ser ben merescuts.

La segona part la va omplir la Simfonia número 5 em mi menor…

Resum de la conferència "L'arròs, beneficis d'una planta mil·lenària"

La conferència del Doctor en Farmàcia Joan Simon Pallisé, que el 10 de Desembre vam escoltar a l’Aula, ha estat un detallat estudi de l’arròs, fet per una personalitat avalada no només  pels màsters Acadèmics, sinó per la seva passió per la botànica. 

És evident la importància de l’arròs  en ser el segon cereal amb més demanda en el món i demostrats científicament els seus beneficis entre els que podem citar la riquesa de midó, fibra i proteïnes, i com a exemple pràctic la llarga vida del japonesos, el país amb més consum d’arròs per càpita.


En ser transgèniques algunes variants, ha permès donar-li utilitats medicinals com a suport per a la cura de la Sida. Interessant.